Up...wat?

Wat is Upcycle?

Een oude koffieblik weggooien? Ik maak er liever een mooie lamp van! Veel spullen die weggegooid worden kunnen nog best gebruikt worden voor iets anders. Iets nieuws. 

Waarom Upcycle?

Er worden prachtige dingen bedacht en gemaakt op deze wereld, maar we gooien het gemakkelijk ook weer weg zonder stil te staan bij de waarde van de materialen. Ik laat je graag zien dat je er nog bijvoorbeeld prachtige meubels van kunt maken.

Zijn alle meubels geupcycled?

Er zijn meubels die compleet van schroef tot plank zijn geupcycled. Soms wordt er ergens in Nederland een kast weggegooid omdat de stijl niet meer bevalt. Super zonde natuurlijk! Want bijvoorbeeld de lade geleiders van die kast zijn zo goed als nieuw. Ik zou dit ook zeker in een nieuwe kast kunnen toepassen. Een klant wilde ooit hun 100 jaar oude tafel restaureren vanwege waterschade. Ook dit noem ik een vorm van upcycle.

Ook je steentje bijdragen?

Ben je geïnspireerd en wil je ook graag een materiaal een nieuw leven geven? Goed bezig! Maak van een oude fietslamp een bureaulamp of maak van een oude band een modieus handtasje. Een oude pallet tover je gemakkelijk om tot een loungebank. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe kom je aan je materialen?

In de afgelopen jaren is er al aardig veel materiaal verzameld. Van oude afgedankte kasten kunnen bijvoorbeeld de scharnieren en handvatten nog makkelijk gebruikt worden. Toch zijn er soms wensen van de klant waarbij er materiaal nodig is wat niet op voorraad is. Hiervoor zal dan iets nieuws gekocht moeten worden.

Restaureer je ook meubels?

Ook in het kader van upcycling vind ik restaureren zeker ook interessant. Is de tafel nog goed maar is door schade het mooie ervan af? Ik overleg graag wat de mogelijkheden zijn. Vaak helpt het al door de top laag vakkundig te schuren om daarna een beschermde laag toe te brengen.

Upcycling is het proces waarbij ongewenste of gebruikte materialen worden omgezet in iets nieuws en nuttigs. Het is een geweldige manier om afval te verminderen, creatief te zijn en geld te besparen.  In onze shop zijn enkele upcycling-ideeën voor meubels in Hoorn, Noord-Holland, Nederland.

Vind gebruikte meubels in kringloopwinkels, rommelmarkten of online marktplaatsen. Er zijn veel geweldige aanbiedingen te vinden voor gebruikt meubilair, en vaak vindt u unieke stukken die u nergens anders vindt. Upcycle oude meubels zelf. Dit is een geweldige manier om uw meubilair te personaliseren en er uw eigen stijl van te maken. Je kunt het schilderen, nieuwe hardware toevoegen of opnieuw stofferen.

Vraag Bart Upcycle om u te helpen bij het upcyclen van meubels. Als u niet over de tijd of de vaardigheden beschikt om meubels zelf te upcyclen, kunt u Bart Upcycle inhuren om dit voor u te doen.

Steun lokale bedrijven die gerecycled meubilair verkopen. Er zijn een aantal bedrijven in Hoorn die upcycled meubilair verkopen. Door deze bedrijven te ondersteunen, wordt de verspilling teruggedrongen en worden banen gecreëerd in de lokale gemeenschap.

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van upcycled meubilair dat je hier kunt vinden:

  • Een salontafel gemaakt van een oude pallet.
  • Een tuinbank gemaakt van overgebleven planken.
  • Een tafel gemaakt van een oude planken.
  • Een lamp gemaakt van een oude koffie blik.

 

Upcycling is een geweldige manier om creatief te zijn, geld te besparen en afval te verminderen. Als u op zoek bent naar unieke meubelen in Hoorn, overweeg dan eens upcycling!